Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΜΑ ΥΛΙΚΑ

Ανθρωπάκι, για μικρά παιδιά


Υλικά :
1 άδειο μπουκάλι από σαμπουάν
1 πλαστικό περιτύλιγμα από μακαρόνια
1 σελίδα εφημερίδας
1 μικρό πλαστικό κουτί από ξηρούς καρπούς
σελοτέιπ


Εκτέλεση


Κόψε στη μέση το πλαστικό περιτύλιγμα. Κόλλησε , με σελοτέιπ, το ένα κομμάτι πάνω στο μπουκάλι. Αν δεν έφτασε το κομμάτι κόλλησε και το άλλο. Κόψε στη μέση το κομμάτι εφημερίδας. Πάρε ένα κομμάτι και κάντω μια μπαλίτσα. Σκέπασε το από επάνω με το άλλο φύλλο. Βγάλε το καπάκι από το μπουκάλι και παίρνοντας την μπαλίτσα κόλλησε την επάνω του. Πάρε τώρα το κουτάκι από τους ξηρούς καρπός και με τη βοήθεια ενός μεγάλου κόψε δύο λεπτά και μακρυά κομμάτια. Λίγησε το ένα κομμάτι και κόλλησε το στην αριστερή μεριά του μπουκαλιού. Πάρε και το άλλο κομμάτι και κόλλησέ το στην απέναντι μεριά του μπουκαλιού.
Το ανθρωπάκι σου είναι έτοιμο !!!


...........................................................................................................................


Άνθρωπος , για μεγάλα παιδιά


Υλικά :


1 χαρτόνι κίτρινο και ένα ή δύο χαρτόνι-ια της αρεσκείας σου
1 χαρτοπετσέτα
1 κίτρινο χαρτί σημειώσεων
3 χαρτιά σημειώσεων με χρώμα της αρεσκείας σου
1 άδεια αυγοθήκη
1 χαρτόνι από χαρτί κουζίνας
ψαλίδι, κόλλα ή σελοτέιπ
βαμβάκι


Εκτέλεση :


Κόψε δύο μακριά χοντρά κομμάτια από το κίτρινο χαρτόνι και κάν'τα κυλίνδρους. Κάνε το ίδιο που έκανες πριν αλλά αυτή τη φορά κόψε ένα λίγο πιο μικρό κομμάτι. Μόλις έφτιαξες τα χέρια και τα πόδια. Τώρα πάρε το χαρτόνι της αρεσκείας σου και κόψε ένα μικρό οβάλ και κόλλα το στην άκρη του μεγάλου κυλίνδρου. Πάρε τον κυλίνδρου χαρτιού κουζίνας και κόψτω στη μέση . Πάρε μπαμπάκι και φτιάξε τα χαρακτηριστικά που θες να έχει το ανθρωπάκι σου. Ήρθε τώρα η ώρα να το ντύσουμε. Κάνε τα πράγματα που λέει κάτω αν το ανθρωπάκι σου θες να είναι :


Κορίτσι

Πάρε την χαρτοπετσέτα και τύλιξε το ρολό κάνε το έναν κύλινδρο από όλες τις μεριές. Με το μπαμπάκι κάνε τα χαρακτηριστικά που θες να έχει το κουκλάκι σου. Τώρα κόλλησε τα χέρια και τα πόδια στο σημείο που πρέπει. Πάρε το πρώτο χαρτί σημειώσεων και κόψε τα παπούτσια τα οποία μετά θα κολλήσεις στο κάτω μέρος των ποδιών. Κόψε από το κίτρινο χαρτόνι ένα κύκλο που μπορεί να χωρέσει στο κενό σημείο του ρολού. Αφού τον κολλήσεις κόψε από το ίδιο χαρτόνι ένα χοντρό και κοντό κομμάτι. Έπειτα κάνε το ένα κύλινδρο και μετά ένωσε το στον κύκλο που έφτιαξες. Αν κουνιέται βάλε από πίσω του λίγο σελοτέιπ ή κόλλα. Μετά πάρε το κίτρινο χαρτί σημειώσεων και κόψε το σε χοντρές λωρίδες. Κόψε ένα μεσαίο κομμάτι από το κίτρινο χαρτόνι και κάνε το μια μπάλα. Μετά κόψε ένα λίγο πιο μικρό κομμάτι του ίδιου χαρτονιού και τύλιξε με αυτό τη μπάλα που έφτιαξες. Ένωσε τις λωρίδες  με τη μπάλα στη κορυφή και κόλλα το στο μικρό κύλινδρο από τη μεριά που δεν υπάρχουν κίτρινες λωρίδες. Πάρε το άλλο μισό κομμάτι από το ρολό κουζίνας και κόψε το σε μικρά κομμάτια. Πάρε τα χαρτιά σημειώσεων και κάνε στο ένα δύο μεγάλους ίσους κύκλους και το άλλο έναν φαρδύ κύλινδρο. Βάλε μέσα στον κύλινδρο τα χαρτάκια , αφού συνδέσεις τον κύκλο με τον κύλινδρο. Αφού το κάνεις κόλλησε και τον άλλον κύκλο με τον κύλινδρο. Κόλλησε    το κεφάλι στο μαξιλάρι που έκανες μόλις τώρα. Ξανακόλλα το σώμα πάνω στην αυγοθήκη. Έτοιμο !!!

Μια κοπελίτσα που ξαπλώνει
Αγόρι

Κόλλησε τα χέρια και τα πόδια στο κατάλληλο σημείο. Πάρε το βαμβάκι και φτιάξε τους μύες ή τα άλλα χαρακτηριστικά που θες να έχει το ανθρωπάκι σου. Πάρε το ένα από τα δύο χαρτιά της αρεσκείας σου και φτιάξε ένα παντελόνι. Πάρε το άλλο τώρα και σχεδίασε, κόψε και κόλλα τη μπλούζα. Πάρε το πρώτο χαρτί σημειώσεων και κόψε τα παπούτσια τα οποία μετά θα κολλήσεις στο κάτω μέρος των ποδιών. Κόψε από το κίτρινο χαρτόνι ένα κύκλο που μπορεί να χωρέσει στο κενό σημείο του ρολού. Αφού τον κολλήσεις κόψε από το ίδιο χαρτόνι ένα χοντρό και κοντό κομμάτι. Έπειτα κάνε το ένα κύλινδρο και μετά ένωσε το στον κύκλο που έφτιαξες. Αν κουνιέται βάλε από πίσω του λίγο σελοτέιπ ή κόλλα. Πάρε το κίτρινο χαρτί σημειώσεων και κόψ΄το σε χοντρές και κοντές λωρίδες. Κόψε ένα μεσαίο κομμάτι από το κίτρινο χαρτόνι και κάνε το μια μπάλα. Μετά κόψε ένα λίγο πιο μικρό κομμάτι του ίδιου χαρτονιού και τύλιξε με αυτό τη μπάλα που έφτιαξες. Ένωσε τις λωρίδες με τη μπάλα στη κορυφή και κόλλα το στο μικρό κύλινδρο από τη μεριά που δεν υπάρχουν κίτρινες λωρίδες. Πάρε το άλλο μισό χαρτί κουζίνας και κόψε το σε ένα πράγμα που αρέσει στα αγόρια (π.χ. scate, μπάλα κ.α.) Μετά σκέπασε το με το ένα χαρτί σημειώσεων της αρεσκείας σου. Με το άλλο μπορείς να το κόψεις έτσι ώστε να μπορείς να  διακοσμήσεις ή να συμπληρώσεις κάτι στο πράγμα που έφτιαξες. Πάρε την αυγοθήκη και βάλε τον να κάτσει ή να ξαπλώσει ή ότι άλλο θες. Έτοιμο !!!

............................................................................................................................Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου